World Scout Jamboree 2015

logo_wsj2015

År 2015 var det dags för den 23de World Scout Jamboreen (WSJ) och detta läger var i Yamaguchi i Japan. Totalt var det ca. 1900 personer ifrån Sverige som åkte på Jamboreen varav 1300 var deltagare, 150 ledare och 400 IST och Kontigentsledningen (CMT).

japan_wsj_svenska_kontigenten

IMG_1168        Jamboree2015_märke

Emma ifrån Mölndal KFUK-KFUMs scoutkår åkte med och jobbade i International Service Team (IST) på Science Module. Precis som på tidigare WSJ så var det olika moduler för de olika teman som en jamborees aktiviteter ska behandla. Så science var en av dessa och Emmas uppgift var att göra slime för att visa scouter att det finns ämnen som är både fast och flytande form beroende på hur mycket tryck som appliceras på. Resan var lång och kostsam, men det var det verkligen värt enligt Emma som fått många nya vänner och upplevelser.

IMG_1471

Här har du ett kort på alla ”The slimesquad”- de scouterna som jobbade med att göra slime. Det var sex stycken britter, en islänning och en svensk.

Svenska-kontingenten-WSJ-Japan-2015

Här är ett kort på hela svenska kontingenten på lägret i Japan.

För att läsa mer om äventyren i Japan kan ni kolla in bloggen som Emma skrev där:

Scout i Japan

Filmer från lägret:

Thank you movie

Aftermovie Luxemburg

Lägerlåten ”A Spirit of Unity”