Avdelningar

I vår scoutkår finns det tre avdelningar en för spårare, upptäckare och äventyrare och  en för upptäckare och roverscouter.

Varje avdelning träffas en gång i veckan och gör olika aktiviteter. Vi försöker att vara utomhus varannan vecka. Vill du gå med i en avdelning, kontaktar du respektive avdelningsledare.

Gå med i vår kår och testa på scouting

Kom på ett möte och testa scouting. Kontakta avdelningsledaren, så kan de berätta mer ifall du inte vågar komma på ett av våra möten.

Scoutavdelningen för spårare 8-10 år

Det är en härlig skara scouter som gillar att leka och busa under tiden som de lär sig massor av saker som kan vara bra att kunna i livet och inte bara som scout. Ledare för denna avdelning är en grupp med föräldrar som hjälps åt att hålla i våra veckomöten. Kolla i kalendern för att veta när nästa möte är!

Du kan skicka ett mejl till molndalsparare@gmail.com om du vill få mera information om avdelningen eller om oss scouter i Mölndal KFUK-KFUMs scoutkår.

Scoutavdelningen för upptäckare 10-12 år

Denna avdelning är det scouter som varit med ett tag som scouter. De brukar ofta jobba i patruller och få klura mer och mer på sina uppgifter på egenhand utan vägledning av ledare. Ledare för denna avdelning är en grupp med föräldrar som hjälps åt att hålla i våra veckomöten. Kolla i kalendern för att veta när nästa möte är!

Du kan skicka ett mejl till molndalupptackare@gmail.com om du vill få mera information om avdelningen eller om oss scouter i Mölndal KFUK-KFUMs scoutkår.

Scoutavdelningen för äventyrare 12-15 år

Äventyrare är åldern då patrullen är det viktiga. Man planerar saker ihop och hur de ska genomföras och sedan gör man det. Uppgifterna blir klurigare och klurigare medan lösningarna också blir det om man inte är överrens inom patrullen. Ledare för denna avdelning är Emma & Sara. Kolla i kalendern för att veta när nästa möte är!

Du kan skicka ett mejl till molndalaventyrare@gmail.com om du vill få mera information om avdelningen eller om oss scouter i Mölndal KFUK-KFUMs scoutkår.

Scoutavdelningen för Utmanarscouter 15-18 år

Nu kommer vi till gruppen scouter som har fattat att detta är deras grej och att scouting är superkul. Oftast är verksamheten planerad av scouterna själva och de har ofta något projekt igång. Kolla i kalendern för att veta när nästa möte är!

Du kan skicka ett mejl till molndalutmanare@gmail.com om du vill få mera information om avdelningen eller om oss scouter i Mölndal KFUK-KFUMs scoutkår.

Scoutavdelningen för Roverscouter 19-25 år

Detta är ett härligt gäng med scouter i Mölndal som alltid vill hitta på spännande saker med mycket skratt och gärna provar på nya saker de aldrig gjort förut. Dessa scouter är ofta med som ledare men ibland kan det vara kul att sticka iväg och göra något galet tillsammans utan småscouter. Kolla i kalendern för att veta när nästa möte är!

Du kan skicka ett mejl till molndalrover@gmail.com om du vill få mera information om avdelningen eller om oss scouter i Mölndal KFUK-KFUMs scoutkår.