Sommaren 2017 var det dags för de flesta av scouterna att åka på sitt första storläger. Denna gången var det till Scouternas fantastiska lägerplats Rinkabyfälten i Kristianstad. Totalt 11 000 scouter ifrån 29 olika länder hade samlats för en härlig vecka tillsammans. Det övergripande temat ”Free being me” handlade om att scouterna skulle fundera självkänslan och normer i samhället påverkar oss. Att få vara precis den man är utan att bli utsatt för trakasserier eller hot och kunna se bortom ideal. Programmet delades upp i olika hubbar för respektive åldersgrupp och där fanns det gott om aktiviteter att göra varje dag.
Kåren bodde ihop med Johannebergs scoutkår och Abrahamsbergskyrkans scoutkår (Abra). Alla scouter delades in i patruller och hade ansvar över att ta hand om varandra samt ordna maten i sitt egna patrullkök. Det blev mycket hackande, skrubbande, diskande, rörande och diskussioner om ”vi verkligen måste ha med all lök i grytan”.
Scouterna som var med kände att det var något nytt och häftigt samt att de scenframträdanden som var under lägret var det häftigaste dom varit med om.
Fler bilder hittar ni på kårens facebooksida!