OS Kragenäs 2016 var ett läger med Mölndal, Johanneberg, Hjälteby, Kode och Järnbrotts scoutkår. Dessa kårer träffades på Vilda 2014 just på Kragenäs och kände att det var dags för ett nytt samarbete. Planeringen hade pågått länge med att bestämma vilket land man skulle representera, tillverka en flagga samt ta fram sina bästa nationalsporter inför OS-dagen. Mölndal hade lite bråttom i sin flaggtillverkning och tog tillvara på Västsvenska flaggan som sin landsflaga. Naturligtvis så döptes nationen till Väst Korea! På OS-dagen var det inte några nådiga sporter man möttes i heller. Det var triatlon, liggande och stående skidskytte, säckhoppning, pilbåge, kanotslalom, trebenslopp mm. Ett härligt gäng som njöt av det fina vädret, den goda maten och känslan när scouting är som allra bäst!