Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.
Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop.
Där kan du också läsa mer om vad som gäller för märkesplacering.
Kolla gärna med kåren eller avdelningen innan du handlar, eftersom det ibland görs gemensamma beställningar.

Scoutlagen

1. En scout söker sin tro och respekterar andras
2. En scout är ärlig och pålitlig
3. En scout är vänlig och hjälpsam
4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat
5. En scout möter svårigheter med gott humör
6. En scout lär känna och vårdar naturen
7. En scout känner ansvar för sig själv och andra

Scoutlöftet

”Jag lovar att efter bästa förmåga följa scoutlagen.”
Scoutlöftet avläggs under ceremoniella tillfällen och är en sorts invigning till scouterna.

Scouternas valspråk

Var redo!
Alltid redo!
Detta brukar scouterna göra på slutet av varje gång de har haft en träff. Man gör då samtidigt scouthälsningen genom att lägga lillfingret på tummen och ha de andra tre fingrarna sträckta emot sin tinning. Du kommer att få träna på detta tillräckligt många gånger som scout så att du kan det utan att hjälpa fingrarna på plats tillslut.