Om stugan och vad som finns där

Triangeltorpet är våran övernattningsstuga borta i Gråbo som vi brukar åka till några gånger per termin. Här finns det 16 bäddar fördelat i tre olika sovrum, ett komplett kök, en liten altan med tak på som ligger med utsikt mot sjön, ett stort sällskapsrum/matsal med en öppen spis samt en stor hall.
I stugan finns det el men inget vatten och strax utanför stugan har vi utedassen samt vedboden. Vattnet hämtar vi i dunkar från en kran hos grannen 50m bort.
Precis intill huset finns en flaggstång och en liten öppen plats med gräs där man skulle kunna slå upp tält, vindskydd, ha lägerbål eller leka lekar.
Nere vid sjön finns en badbrygga och en kort promenad på några hundra meter tar dig bort till badstranden där det finns flytbryggor utlagda på sommaren. Stugan är belägen  med skog runt om och det finns flera sjöar i närheten som du lättast tar dig till fots till.
 
Den 6 december 2013 var det 60 år sen kåren köpte in Triangeltorpet från en man som skulle emigrera till Amerika. Detta firades med ett jubileum den 7 december 2013 med öppet hus.
 


Foto: Ingemar Rask, 2013